Uppdatering

Läget är lugnt, inget Gryn på gång än så länge. Daglig gymnastik i mängder visserligen och ibland känns det som h*n ska titta ut igenom naveln, men än så länge är det lugnt. Så jag fördriver tiden bäst jag kan, igår var vi på ishockey och idag blir det bakande till frysen. Jag och D bakade en stor sats brownies för någon vecka sedan och tänkte att detta räcker ju länge sen när det kommer besökare, men de var så goda att de nästan är slut nu. Så idag blir det påfyllning med morotskaka.

I fredags var vi hos barnmorskan på andra sidan stan. Jag hade hört skräckhistorier om mvc i det området vi bodde i tidigare, och bara fina saker om familjecentralen på Backen på andra sidan stan så jag valde dem. Vilket nu betyder att det tar typ en halvtimme att ta sig dit. Men det är det värt. Hursomhelst, allt var bra. Jag fick mvg för mina blodvärden, inga järntabletter här inte. Magen har väl växt tre centimeter sen vi började mäta, men det var inga konstigheter, mycket vatten i början och mycket bebis nu istället. Vikten var också godkänd, +14 kilo typ. Jag fick en tid nästa fredag och skulle jag satsa pengar på det så lär vi nyttja även den tiden.

Dagens outfit

Eller varje dags outfit kanske man ska kalla det. Stor luvis från mina USAdagar och PoP-byxor (ibland varierar jag mig med ett par röda som D kallar pruttbyxor). Det som inte syns är det jag byter någorlunda dagligen. På magen syns även en tjusig fläck som pryder de flesta mina kläder. Är i valet och kvalet om jag ska börja att ha kläder i samma färg som dagens lunch eller införa hakklapp.

 


Sista dagen

då det är tvåsiffrigt i tickern. Fyra arbetsdagar kvar, inklusive idag, så rättare sagt tre och en halv. På torsdag eftermiddag tar jag ut mina tre semesteradagar och på nästa onsdag går jag på föräldraledighet. Eller egentiligen inte, utan jag står utan arbete men börjar med föräldrapenning, så jag det gör mig till proffessionell förälder då? Jaja, min status då:

- tröttosaurus
- det känns som någon trycker lite lätt på min luftstrupe jämt
- ont i nedre delen av magen, ligament?
- rövarbebis som knådar mig inifrån, oftast på eftermiddagen eller kvällen. Ser det som ett tecken att Grynet är en eftermiddags/kvällsmänniska. Lär väl bli överbevisad.
- stor mage, men den har inte växt så mycket de senaste veckorna. Troligtvis på grund av variation i vattenmängd. När jag känner mig snygg igen så kanske jag visar upp magbilderna på bloggen. För vi har tagit sådana med ojämna mellanrum.

Men! Jag är peppad, så redo nu. Ska bara jobba klart sen är det fritt fram. D är också peppad, han övervägde tydligen inköp av en bebishjälm gjord av choklad i fredags när jag sov på soffan. Sådetså.

Nedräkning på riktigt

Nu är det ju sjukt nära. Nio arbetsdagar kvar, sen tar jag ut min semester och börjar gå på föräldrapenning. Fast egentligen hade jag gärna varit ledig redan nu eftersom jag är såå trött. Men jag biter ihop och hoppas lite på att Grynet håller sig därinne i alla fall tills utsatt datum så jag hinner vila upp mig.

Gissa nu duktigt på vadslagningen! Puss och kram!

Listan

17 januari: Kusin Elsa
24 januari: Liw: Tjej
30 januari: Isabel: Kille
31 januari: Johnie: Tjej, 51,5 cm, 3640 g
1 februari: Farmor Wanda: Kille, 52 cm, 3600 g
2 februari: Moster Jessica: Tjej (Ebba), 52 cm, 3728 g
Andréa: Kille, 52 cm, 3786 g
Mona: Tjej, 52 cm, 3812g
3 februari: Pappagryn: Kille, 52 cm, 3842 g
Mormor Ruth: Kille, 53 cm, 4400 g
4 februari: Mammagryn: Tjej, 51 cm, 3752 g
5 februari: Mattias: Kille, 52 cm, 3714 g
6 februari: Helena: Tjej, 52 cm, 3798 g
Mats i Götet: Kille, 53 cm, 3800 g 
8 februari: Annie: Kille, 53 cm, 3824 g
10 februari: PW: Kille, 54 cm, 4220 g
15 februari: Kusin Idun
22 februari (förmiddag): Betto: Tjej (som heter Elisabeth), 50 cm, 3580 g
25 februari: Daniel: Tjej, 53 cm, 4700 g.

Låt oss hoppas att Daniel har fel.

Det har framkommit frågor om hur vinnaren ska koras. Jag vet inte faktiskt, men som jag ser det vinner ju jag och D högsta priset hur som helst, så ni övriga får väl göra upp sinsemellan. Haha!

Uppdaterad vadslagning.

Man måste ju gissa kön också.


Vadslagning

Nu när min preggoapp säger att Grynet är färdigbakad så är ju lite vadslagning på sin plats. Priset blir ära och 15 minuter i stjärnglans på Åsarväg 84. Datum, längd och vikt alltså. Detta tror vi:


Ett steg närmre

Häromdagen kom ett stort paket lastat från den kungliga huvudstaden. Och inuti fanns Grynets ride, precis så tjusig som vi tänkt oss.

Igår kom ännu ett paket och det innehöll så kallade terränghjul, dvs stooora hjul. Pimp my ride stora, syns tyvärr inte på bilden. Vagnen liknar nu en dansk retrovagn.

Materiellt är vi nästan klara nu, bara småsaker kvar som även går att ordna i efterhand. Imorgon säger min preggoapp att Grynet är färdigbakad och jag känner mig ganska färdig också.


Den är klar!

Med hot om gäst på nyår fixade vi färdigt spjälsängen till slut. Sen att gästen inte ville sova i den är ju en annan grej. Men nu är den klar och väntar bara på sin ägare. Ska bara höja botten och knyta dit spjälskyddet så är vi redo!


Äntligen!

En magbild.


RSS 2.0